Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το Ελληνικό Facebook είναι γεγονός!



Το “Greek smile” ή αλλιώς το “Ελληνικό χαμόγελο” είναι έτοιμο να κατακτήσει τον παγκόσμιο χάρτη.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΣΛΗ

Μετά την τεράστια απήχηση που είχε και συνεχίζει να έχει το facebook, εδώ και λίγο καιρό είναι on line και μάλιστα στην τελευταία πιλοτική του φάση, το πρώτο ελληνικό social network, το ελληνικό..."Facebook" όπως το απoκάλεσαν τα ελληνικά media, ή αλλιώς  το Greek smile, το οποίο έρχεται να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά των κοινωνικών δικτύων.
Κτισμένο πάνω στον ίδιο κώδικα που είναι γραμμένο και το
Facebook και παρ όλες τις καινοτομίες του, ο χρήστης νοιώθει απ την αρχή εξοικειωμένος στο περιβάλλον του.
Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, είναι πιο μοντέρνο, και εκτός από το κατ’ εξοχήν κοινωνικό δίκτυο, προσφέρει παράλληλα και το ελληνικό youtube, το “Greek smile tube”. Επίσης, προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει “download” της αγαπημένης του μουσικής, blogging,
ενημέρωση με 6 θεματικά “
newsportals”, τα οποία πολύ σύντομα θα μπουν σε λειτουργία και σε πολύ λίγο διάστημα, θα προσφέρει ότι προσφέρει μια χώρα. Αυτή εξάλλου, είναι και η τεράστια καινοτομία του, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη, όπως αποκαλύπτει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο President-Ceo του πολυεθνικού Group DREAMWORKS CORP WORLDWIDE, και Founder του DREAM GROUP και τώρα και του Greek Smile (Greek-smile.com), Φοίβος Μορίδης.  

Αφορμή για την δημιουργία του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, στάθηκε, όπως ο ίδιος λέει, ένα σκηνικό που τον προβλημάτισε  και του υπενθύμισε για ακόμη μια φορά, την αρνητική εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για τους Έλληνες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η χώρα είναι και σε περίοδο κρίσης. «Κάποια στιγμή, σε μία συνάντηση που βρισκόμουν και γίνονταν οι συστάσεις, στο άκουσμα του επιθέτου μου, μια κυρία με ρώτησε αν ήμουν Ισπανός. Εγώ με καμάρι και υπερηφάνεια της απάντησα πως είμαι Έλληνας και εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα. Άρχισε να θάβει συλλήβδην τους έλληνες, χρησιμοποιώντας τις χειρότερες φράσεις και εκφράσεις! Αρκεί να σας πω ότι οι χαρακτηρισμοί, «χρεοκοπημένοι, κρατικοδίαιτοι, τεμπέληδες», ήταν οι ηπιότεροι.. Κατάφερα και κράτησα την ψυχραιμία μου ύστερα από παρέμβαση γνωστών μου και άρχισα, μετά που ήμουν μόνος μου, να φέρνω το σκηνικό στο μυαλό μου και να προβληματίζομαι. Έτσι λοιπόν, άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου όσο μπορώ να αλλάξει αυτή η εικόνα που έχουν για εμάς και σκέφτηκα το Greek Smile, μιας και το χαμόγελο, μας χαρακτηρίζει σαν λαό».
Στην Ελλάδα, ο ήλιος, ο ουρανός, η θάλασσα, μας χαμογελά και οι άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, παρά τα δεινά που τους έχουν βρει, εξακολουθούν (έστω και λιγότερο) να χαμογελάνε... Αυτό ήταν και η κινητήριος δύναμη αλλά και η πηγή έμπνευσης για το Greek Smile. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ακριβώς αυτό, το χαμόγελο που έχει η Ελλάδα και ο Έλληνας, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, προ κρίσης εποχή.
Με  όραμα να δημιουργηθεί η νέα, παγκόσμια "ιντερνετικη" Ελλάδα, των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της διασποράς και της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και των εκατοντάδων εκατομμυρίων φιλελλήνων ανά το παγκόσμιο, ο κος Μορίδης και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν να πετύχουν να έχουν όλοι αυτοί οι Έλληνες, καθημερινή επαφή και επικοινωνία, αλλά και συνεργασίες και συμμετοχή σε καθημερινά γεγονότα και projects, που περιστρέφονται γύρω από την Ελλάδα. «Δημιουργούμε μια "καινούργια χώρα", την...Greek Smile Republic, την...Δημοκρατία του Ελληνικού Χαμόγελου και το κοινωνικό δίκτυο, το Greek Smile network, θα είναι το μέσο προβολής και ανάπτυξης της καινούργιας αυτής χώρας.. της  Νέας Παγκόσμιας Χαμογελαστής Ελλάδας».
Υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπει το λιθαράκι για να αντιστραφεί η κακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τους Έλληνες, εξηγεί τα οφέλη του ελληνικού facebook. «Οι Έλληνες θα μπορούν να συναντούν άλλους έλληνες, αλλά και ξένους φιλέλληνες. Έχουμε σχεδιάσει μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πιστεύουμε θα αποτελούν θεσμό σε λίγα χρόνια, στις οποίες η συμμετοχή του κοινού είναι αυτοσκοπός.
Κι αυτό είναι μια τεράστια διαφορά μας από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Δεν είμαστε μια απρόσωπη πλατφόρμα δικτύωσης, αλλά μια ενεργή, ζωντανή, αληθινή κοινότητα που δημιουργεί και εξελίσσεται συνεχώς. Μάλιστα δημιουργούμε και μια σειρά από μοναδικά καινοτόμα προϊόντα για την χώρα μας μιας και θα έχει και παραγωγή προϊόντων, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα».
Με μία επιτροπή που θα έχει την εποπτεία και τη γενικότερη επίβλεψη και θα αποτελείται από διάσημους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και με την καθιέρωση του θεσμού των Πρεσβευτών, το Greek Smile, βολιδοσκοπεί να γίνει η αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ανάπτυξης του ελληνικού πνεύματος και της επιχειρηματικότητας. Με το πνεύμα, να μπορεί να   μεταλαμπαδεύσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα εκατομμύρια ενεργού κόσμου στον πλανήτη. «Υπάρχουν κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ελληνισμού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτή την "επιτροπή", ο Michael Dukakis, η ξαδέλφη του η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, η κορυφαία στον κόσμο των διεθνών media, ιδρύτρια της Huffington Post, Arianna Huffington. Οι επίσης κορυφαίοι anchormen George Stephanopoulos και Νίκος Αλιάγας, οι ηθοποιοί Zach Galyfianakis, Jennifer Aniston, Nia Vardalos, o super star Tom Hanks με την ελληνίδα σύζυγο του Rita Wilson, η Μαρία Μενούνος, ο Κώστας Γαβράς και πολλοί πολλοί άλλοι! Καποιοι από αυτούς μάλιστα, έχουν ήδη από μόνοι τους, φτιάξει προφίλ στο GS, χωρίς καν να τους πλησιάσει κανείς από εμάς», αναφέρει ο κ. Φοίβος Μορίδης και ολοκληρώνει παρουσιάζοντας τον γενικότερο στόχο του καινούργιου αυτού εγχειρήματος.

«Με μοναδικό όρο, προκειμένου να γίνει κάποιος μέλος, να αγαπάει την Ελλάδα και έχοντας ήδη 309,000 μέλη από τα οποία τα 120,000 είναι είτε έλληνες του εξωτερικού ,είτε ξένοι φιλέλληνες από 23 χώρες, στόχος μας μέσα στα δυο επόμενα χρόνια, είναι οι μετοχές του πρώτου ελληνικών συμφερόντων κοινωνικού δικτύου, να εισαχθούν στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης... και κάτω από την ομπρέλα του Greek Smile να λειτουργήσουν πολλά καινοτόμα projects τα οποία ευχόμαστε να ξαφνιάσουν ευχάριστα τον κόσμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου