Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΕΠ ΩΜΟΥ..ΑΡΜ

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον να ανοίξουν τα  στόματα υπουργών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην κρατική μηχανή λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Και θα ανοίξουν με δυσάρεστες ειδήσεις καθώς η συνήθης πρακτική των τελευταίων ετών να "τραβούν" το κάρο οι 750 χιλιάδες φορολογούμενοι που πληρώνουν, θέλοντας και μη φορολογία και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτοντας τις υποχρεώσεις ΟΛΩΝ των υπολοίπων έφτασε στο τέλος της.
Οσες περικοπές και φοροεπιδρομές και να γίνουν όσο και να ανεβούν τα ΗΛΙΚΙΑΚΑ όρια στο ασφαλιστικό ( ήδη οι ασφαλισμένοι μετά το 1983 με τους προ του 83 μοιάζουν με δουλοπάροικοι ενω αυτοί μετά το 93 απλά με δούλοι) η παρτίδα δεν μπορεί να σωθεί, παρά μόνο εφόσον καταλάβουν ΌΛΟΙ πως η χώρα θα βγεί απο την κρίση  αν σταματήσουν κόλπα και κολπάκια των πολιτικάντιδων του παρελθόντος που κάλυπταν τα προβλήματα όχι με πολιτικές αλλά με διευθετήσεις που έστελναν τον λογαριασμό στους επόμενους.
Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η αναχρονιστική πρακτική όπου χιλιάδες εργαζόμενοι  εμφανίζονται ως εποχιακοί καθώς μόλις συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για περίθαλψη να περνάνε στη μαύρη εργασία εισπράτοντας και τη διαφορά για τα ένσημα και το ταμείο ανεργίας. Και γίνεται αυτό καθώς ασφαλιστικά δεν υπάρχει καμμία διαφορά στη σύνταξη ενω και ο εργοδότης το αποζητά για ευνόητους λόγους. Δηλαδή και εισφοροδιαφυγή και φοροκλοπή και φοροδιαφυγή.
 Μάλιστα η τακτική αυτή έγινε δημοφιλής και στους μετανάστες με αποτέλεσμα να καταρρέουν τα ταμεία...
Είναι χαραχτηριστικό πως τις τελευταίες ημέρες ακόμη και ταμεία που δεν θα έπρεπε να έχουν πρόβλημα εμφανίζονται σε τραγική κατάσταση. Το μετοχικό ταμείο στρατού δεν μπορουσε να δώσει το μέρισμα όπου φαινεται να εξασφαλίζετια μέσω προυπολογισμού μετά απο συννενοήσεις Παπακωνσταντίνου- Μπεγλίτη. Ενα ποσό της τάξης των 25 εκατ ευρώ... Που το αποδίδουν οι αρμόδιοι όχι στην κακοδιαχείρηση και την κατασπατάληση των πόρων αλλά στις συνεχείς μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού που στελνει τους αστυνομικούς  στη σύνταξη μια ώρα αρχύτερα...          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου