Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

TO TΡΙΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ  επικρατεί στην κυβέρνηση απο το νέο φάουλ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που οι αφόρητες πιέσεις που δέχεται για το πρόγραμμα σταθερότητας και η κρισιμότητα της κατάστασης της οικονομίας τον οδηγούν σε αβίαστα λάθη τακτικής.
 Στην στροφή των 100 πρώτων ημερών δεν κατάφερε να αποφύγει τρία αυτογκόλ που έχουν κοστίσει σημαντικά στην κυβέρνηση.
 Αρχικά η δήλωση που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πόθεν έσχες στις καταθέσεις απομάκρυνε μεγάλα ποσά πέραν των 4 δις ευρώ προκαλώντας συναγερμό και εκνευρισμό στις τράπεζες.
Ηδη εξετάζεται σχέδιο επαναπατρισμού των χρημάτων στο πλαίσιο της Ιταλίας ενω χρειάστηκε διορθωτική δήλωση του γγ του υπουργείου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Εσωκομματικές πηγές τον χρεώνουν με το αλαλουμ για το πάγωμα των μισθών στην αρχή ήταν για 2000 ευρώ μετά το πήρε πίσω για να δηλώσει τελικά ότι αφορά μισθό και επιδόματα.
Τρίτο φάουλ η τροπολογία για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις στα ποτά και τα τσιγάρα, βράδυ, στην κλειστή βουλή  σε άσχετο νομοσχέδιο κουρελιάζοντας τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις. Μάλιστα ακόμη και στο δυνατό του χαρτί την επικοινωνία εντός και εκτός Ελλάδος που δείχνει να τα πάει καλά του καταλογίζουν υπερβολική δόση μετρολαγνείας που έχει φέρει μούδιασμα στην αγορά καθώς οι πάντες φοβούνται πλέον τα χειρότερα όταν μάλιστα η μεχρι τώρα τακτική εστιάζεται κυρίως στην πεπατημένη των προηγουμένων. Δηλαδή λεονταρισμοί κατά της φοροδιαφυγής, και μέτρα στα φορολογικά υποζύγια ( Ακίνητα ,αυτοκίνητα, μισθωτοί ,συνταξιούχοι).
Έμπειρα στελέχη του κινήματος παραδέχονται τώρα ότι το σύνδρομο Αλογοσκούφη χτυπά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δηλαδή απειρία και προχειρότητα για τις παραμέτρους των αποφάσεων αλλά σπουδή σε μέτρα επικοινωνιακού χαραχτήρα ώστε να μειωθεί το πολιτικό κόστος.Κάποιες αποφάσεις μάλιστα φαίνεται να είναι ειλημένες και ο κοινωνικός διάλογος γίνεται απλά για την επικύρωση τους χωρίς μάλιστα οι πολίτες να μπορούν να πληροφορηθούν το όλο κυβερνητικό σχέδιο σαν να υπάρχει μια τακτική βλέποντας και κάνοντας.
 Αλλά η τακτική αυτή κρίθηκε ήδη οι 3 απο τους τέσσερις πρωην υπουργούς οικονομικών είναι εκτός βουλής και πολιτικής...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου