Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Προβληματισμό και μυστήριο προκαλούν οι τελευταίες συνεχόμενες ηχηρές παρεμβάσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου. Παρά το γεγονός ότι από παλιά ήταν γνωστός για τις φαρμακερές ατάκες το τελευταίο διάστημα επιμένει στην παρουσίαση της αλήθειας και του παρασκηνίου μάλλον χωρίς να έχει τον κομψότερο τρόπο.
Σε δύσκολη συγκυρία η τακτική αυτή στους πολίτες, που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να ακούν  την πραγματικότητα από χείλη πολιτικών, μοιάζει σαν την αλογόμυγα το καλοκαίρι.Ακρως ενοχλητική.

Γιατί όμως ο Θεόδωρος Πάγκαλος να επιλέγει το ρόλο της αλογόμυγας του πολιτικού συστήματος;
Εχοντας τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μετά από υπερ-εικοσαετή υπουργική θητεία και γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα για το πολιτικό προσωπικό θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, προετοιμάζεται για την αποχώρηση του από την μάχιμη πολιτική.
Αλλωστε  σχετικές αιχμές άφησε πρόσφατα ενώ πολιτικά έπιασε ταβάνι..
Τότε γιατί επιλέγει αυτή την στάση που πλήττει την υστεροφημία του; 
Μα μόνο ένας πολιτικός που βλέπει ότι την επόμενη περίοδο ο λαός θα ζητά αλήθειες και μόνο αλήθειες επιλέγει αυτή την τακτική.
Γιατί όταν έρθει αυτή η ώρα το πολιτικό σύστημα θα επιλέξει για υπηρέτη της νέας πραγματικότητας και πρώτο πολίτη  κάποιον που ήδη λέει αλήθειες και δεν διστάζει να μιλήσει ως συνείδηση της κοινωνίας.
Το παράδειγμα του Κωστή Στεφανόπουλου και της δημοφιλίας που του έδωσε ο λαός είναι χαρακτηριστικό.
Εκει είναι η στόχευση Πάγκαλου στην καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας  όπως και του άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης   της Νέας Δημοκρατίας Γιωργου Σουφλιά  ( που ακολούθησε μια παρόμοια τακτική παρελθόν ) μόνο που μια ξαφνική πολιτική στροφή τον έθεσε εκτός στόχου...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου