Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ...ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

Στον κρατικό κορβανά θα περνούν πλέον οι τραπεζικές καταθέσεις των κατηγορουμένων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, για φοροδιαφυγή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί πλέον να τις ρευστοποιεί.

Με την τροπολογία που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Κώδικα περί Ναρκωτικών, που έχει ήδη κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων για αδικήματα όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθρεμπορία καυσίμων.
Αναλυτικότερα, θα είναι δυνατή η σύσταση ενεχύρου, δηλαδή η ρευστοποίηση υπέρ του Δημοσίου των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ δεσμευμένων καταθέσεων σε τράπεζες. Η σύσταση ενεχύρου θα είναι δυνατή όχι μόνο στο στάδιο της ανάκρισης, αλλά και της προανάκρισης, με διάταξη δικαστικού λειτουργού ή με την έκδοση βουλεύματος ή με ειδική έκθεση ελέγχου φορολογικής αρχής, μέχρι του ποσού της φερόμενης απαίτησης ή ζημίας ή αξίωσης του ελληνικού Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου