Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Nέα δεδομένα για τους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης δημιουργεί η έρευνα της Rass για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της δημοσκόπησης καταρρίπτουν την παλιά πολιτική θεωρία που θέλει όλους τους υπουργούς των οικονομικών και παραγωγικών υπουργείων στις τελευταίες θέσεις. Πόσο μάλλον σήμερα που τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν ασκούν αφόρητη πίεση και έχουν ανοίξει μεγάλες πληγές στην συνοχή της κοινωνίας.
Στο ερώτημα εφόσον γίνει ανασχηματισμός ποιος υπουργός θα θέλατε να παραμείνει οπωσδήποτε στην κυβέρνηση οι πολίτες στέλνουν την δική τους βαθμολογία στον πρωθυπουργό και τοποθετούν στην πρώτη θέση τον «τσάρο» της οικονομίας παρά την κριτική που δέχεται από βουλευτές και κοινωνικούς φορείς για το μίγμα της οικονομικής πολιτικής. Τον  Γιάννη Στουρνάρα με 12,1% και σημαντική διαφορά από το δεύτερο παρά τις θυσίες που έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Ελληνική κοινωνία
. Στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα είναι δύο ακόμη υπουργοί παραγωγικών υπουργείων και προβεβλημένα στελέχη. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με 9,1% και την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.
Ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 5,8%  όπου παρά τις κόντρες με το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ κοντά στην κορυφή καθώς οι πολίτες δείχνουν να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του σε ένα υπουργείο «ηλεκτρική καρέκλα». Ακόμη ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με 4,1% καθώς πιστώνεται την ηρεμία στα σχολεία και τον περιορισμό της αναστάτωσης στα πανεπιστήμια . Πιο κάτω ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με 3,6% και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος με 2,5% παρά την ομολογουμένως κακή εικόνα των νοσοκομείων λόγω του δραματικού περιορισμού των κονδυλίων. Ακολουθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με 2,2% ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 2%. Πιο πίσω βρίσκονται οι Πάνος  Παναγιωτόπουλος με 1,5%,Δημήτρης Σταμάτης με 1,2%, Αθανάσιος Τσαυτάρης με 0,8%. Ακόμη πιο κάτω ο Γιάννης Βρούτσης με 0,7% φαίνεται να πληρώνει τον λογαριασμό για τις μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά και τις αποζημιώσεις αλλά και οι  θεόδωρος Καράογλου υπουργός Μακεδονίας- Θράκης με  0,4% Αντώνης Μανιτάκης   με 0,3% Κωνσταντίνος Μουσουρούλης με  0,2% και Ευάγγελος Λιβιεράτος με  0,1%.        
 
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία όσο και η μικρή βελτίωση στο κλίμα της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας δείχνει να ενισχύει την εικόνα της τρικομματικής κυβέρνησης που ξεπερνά σταδιακά το σοκ των διαγραφών και των απομακρύνσεων βουλευτών μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Η ψήφιση του φορολογικού με ελάχιστες απώλειες όσο και οι κινήσεις σταθεροποίησης της κατάστασης  στην καθημερινότητα του πολίτη φαίνεται να αποδίδει τους πρώτους καρπούς υπό την παρούσα συγκυρία. Οι δημοσκοπικές ενδείξεις όμως καταγράφουν μια πρώτη εικόνα  αλλαγής στις διαθέσεις της κοινής γνώμης και παράλληλα διάθεσης να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος  στον πρωθυπουργό και την βασική ομάδα των συνεργατών του να ξεδιπλώσουν το κυβερνητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.
 Στο ερώτημα  «θέλετε  η κυβέρνηση  να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές».  Υπερ της ολοκλήρωσης της τετραετίας τάσσεται το 59,2% έναντι  του 36,1% που ζητούν πρόωρες εκλογές. Δεν απάντησε το 4,7%. 
Επίσης στην ερώτηση ποιόν θα εμπιστευόσασταν περισσότερο για το μέλλον το δικό σας και της οικογένειας σας. Το 42,7% μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά το 30,3% κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα 25,1% κανένα ενώ δεν απάντησε το 1,9%. Με τον κ.Σαμαρά να έχει προβάδισμα στους ψηφοφόρους των τριών κομμάτων και τον κ.Τσίπρα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επίσης υψηλότατα ποσοστά λαμβάνει η επιλογή κανένας από τους ψηφοφόρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων με 50% των άλλων κομμάτων με 42,4% αλλά και της ΔΗΜΑΡ με 25,4%.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου