Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3,4% ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό της ΕΕ-ΔΝΤ άμεσα ή θα αναμένει την αποσαφήνιση των όρων στο Ecofin. Η Ελλάδα θα προσφύγει ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο στον μηχανσιμό στήριξης ή θα προσπαθήσει να δανεισθεί και εν συνεχεία θα αξιολογήσει αν θα καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης; Τα ερωτήματα αυτά είναι κυρίαρχα στην Ελλάδα και διεθνώς, επιδρώντας σε ΧΑ και ομόλογα.
Στην αγορά σημειώνεται αντίδραση με επίκεντρο τις τράπεζες μια μέρα μετά την μαύρη Πέμπτη για τα ελληνικά ομόλογα αλλά και τις δηλώσεις Τρισέ που ανέκοψε έστω και προσωρινά για μια ακόμη φορά από την κατακρήμνιση Ελλάδα και Ευρώπη. Στα ομόλογα το spread διαμορφώνεται στις 398 μονάδες βάσης χωρίς όμως ουσιαστική συναλλακτική δραστηριότητα.
Κλείνουν θέσεις οι short στην προοπτική ότι μπορεί να υπάρξουν εξελλίξεις και εντός Σαββατοκύριακου για την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στις διαβουλεύσεις που υπάρχουν για τους όρους του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ-ΔΝΤ ενώ πυκνώνει η φημολογία ότι άμεσα η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Κάποιοι κάνουν λόγο και για μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ άλλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα πρώτα θα αποπειραθεί να δανεισθεί και εν συνεχεία θα αποφασίσει να προσφύγει στο ΔΝΤ και την ΕΕ.
Από τη μεριά της η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, αν μας το ζητήσουν οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
AΠΟ ΤΟ BANKING NEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου