Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τους όρους με τους οποίους η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης από Ευρωζώνη και ΔΝΤ.
Αργά το βράδυ  ο έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και αντηλλάγησαν απόψεις για τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις αγορές.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θέμα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας «ούτε συζητήθηκε, ούτε ζητήθηκε».
Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων, το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα άντλησης είκοσι με 25 δισ. ευρώ και προϋποθέτει την υποβολή επίσημου αιτήματος και στα δύο όργανα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη ραγδαία αποκλιμάκωση των spreads των δεκαετών ομολόγων στις 386 μονάδες βάσης, ενώ με μεγάλη άνοδο 3,40% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου