Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ


Στην Αθήνα καταφθάνει τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ταμείο. "Θα παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα για την Ελλάδα, πρόγραμμα που θα είναι σύμφωνο με τις πολιτικές της Ελλάδας, της Ευρώπης και της ΕΚΤ. Εάν η Ελλάδα δανειστεί από την ΕΕ ποσό τριπλάσιο από αυτό που θα λάβει από το ΔΝΤ, το επιτόκιο θα είναι 3,26%. Θα καθορίσουμε το ποσό της βοήθειας. Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα",ανακοίνωσε το ΔΝΤ.


Θα συνεργαστούμε με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και θα δούμε αν θα ζητήσουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού, δήλωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός.
Επίσης, μετά από αυτές τις εξελίξεις αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο θα συμμετέχουν και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να καταφθάσει την ίδια ημέρα στην χώρα μας.
Το μπαράζ των επισκέψεων υα συνεχιστεί προς τα τελη του του μήνα, με την παρουσία στη χώρα μας του γνωστού μεικτού κλιμακίου, το οποίο θα αποτελείται από στελέχη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου