Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΟΣΑ: Κοντά στο 28% η ανεργία στην Ελλάδα το 2014


«Βραχνάς» για τις ανεπτυγμένες οικονομίες η επίμονη αύξηση της ανεργίας - Οι νέοι δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα - Βαθιές οι κοινωνικές πληγές

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η ανεργία στις ανεπτυγμένες οικονομίες και το 2014, με τη νεολαία και όσους έχουν χαμηλά προσόντα, να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος των δεικτών ανεργίας, αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς σε ορίζοντα 18 μηνών, στο 7,8% από 8%. Συνολικά 48 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας στις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού.
Επίσης, οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, αναμένεται να διευρυνθούν. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει στο 6,7% από 7,65 και στη Γερμανία στο 4,7% από 5,3%.
Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ανεργία είτε θα αυξηθεί, είτε θα παραμείνει στάσιμη. Στη Γαλλία, η ανεργία το 2014 θα αυξηθεί στο 11,2%, στην Ιταλία στο 12,6%, ενώ σε Ελλάδα και Ισπανία θα πλησιάσει το 28%! Ελαφρώς θα αυξηθεί η ανεργία στη Βρετανία στο 7,8% έναντι 7,7% φέτος.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Angel Gurría, οι κοινωνικές πληγές που προκάλεσε η κρίση απέχουν πολύ από τη θεραπεία τους.  Παράλληλα, τονίζει ότι πολλές χώρες εξακολουθούν να παλεύουν  με την υψηλή και επίμονη ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση στην αγορά εργασίας, μέσω ενός συνδυασμού μακροοικονομικών πολιτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και κατ΄επέκταση να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου